Till absolut ingens förvåning är villkorstrappan, trots polisens utsago, långt ifrån avvecklad. Det tycks snarare vara en taktisk skenmanöver från deras håll, allt för att försöka överge ett namn på deras strategi som fastnat väl i opionen mot dem. Bakom denna rökridå rullar man nu ut ännu mer repressiva åtgärder. Bland dessa finns inte bara fortsatt tilltagande ståplatsreduceringar, utan också nya metoder för att upplösa arrangörens tillstånd för hela matchen i sig.

Kampen för vår läktarkultur är onekligen långt ifrån vunnen, den har tvärtom intensifierats. Därför kan vi inte sluta att protestera förrän polisen backat från sin strategi (på riktigt!) och återgått till ett proportionerligt arbetssätt där de upphör att köra över supporterkulturen, klubbar, förbund och den forskning som gjorts i frågan. Risken är annars att den folkrörelse och nationalsport som vi ägnar våra liv åt kan gå förlorad.

För dig som vill sälla dig till denna fortsatta protest kommer den efterfrågade t-shirten som vi bar på derbyt snart att släppas till allmänheten. Håll utkik i våra kanaler och vid souvenirbordet under Mjällby hemma!

RÄDDA SVENSK FOTBOLL – SKROTA VILLKORSTRAPPAN!