Det började i Sundsvall, det fortsatte i Solna och nu när tillståndet för derbyt på söndag landat hos DIF Fotboll står det klart att polisens nya förbud mot OH-flaggor kommer att gälla även oss.

”Anordnaren ansvarar för att de större tygstycken som ofta kallas over head-flaggor och som kan användas för publik för att dölja maskering, inte förs in eller förekommer inne på idrottsanläggningen”, står det i polisens tillstånd.

Det spelar så klart mindre roll att polisen senare “förtydligar” att en OH som är en del av ett organiserat tifo “primärt inte avses”, de lämnar tillräckligt mycket utrymme för att tolka tillståndet hur de själva vill. Anser de att tillståndet ej följts kommer de polisanmäla anordnaren, i det här fallet DIF Fotbolls säkerhetsansvarige.

Den senaste tiden har det blivit allt tydligare att polisen är beredda att gå hur långt som helst i sin blinda jakt på att stoppa pyrotekniken. De är beredda att ta bort det som gör vår svenska fotboll vacker i jakten på ett brott mot ordningslagen som kan ge böter. Ja, de verkar till och med vara beredda att låta våra klubbar spela helt eller delvis utan publik eller inte spela alls.

Istället för att hitta en gemensam väg framåt tillsammans med klubbarna och SFSU har polisen valt att ta strid mot fotbollsrörelsen. Istället för att öppna för mer dialog och förståelse har de öppnat för mer polarisering och skyttegravskrig.

De gör det med hårdare tag på order från högre ort och med lögner om pyroteknikens och rökens faror med hänvisning till deras egna manipulerade ’’tester’’. Detta trots att de tidigare tester som genomfördes (i faktisk arenamiljö) av Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) på uppdrag av dåvarande Rikspolisstyrelsen påvisade att röken från pyroteknik är ofarlig på det sätt som den används i dag, enligt en analys från Universitetssjukhuset i Örebro.

På söndag kommer vi ge allt på Sofialäktaren för att sjunga fram vårt lag och skapa en stämning som ger eko i hela Europa trots att vår liga är rankad på 22:a plats på kontinenten. Det är vi på läktarna som får svensk fotboll att leva.

Polisen tar hela den svenska fotbollsrörelsen som gisslan i sin blinda jakt. Nu är det dags att fler än vi mest aktiva supportrar inser allvaret och visar missnöje. Utan publiken och kulturen på läktarna kommer journalister inte ha någon Allsvenska att bevaka och politiker inga svenska framgångar att vara stolta över.

Det är dags att kämpa tillsammans för svensk fotboll!

Ultra Caos Stockholm
Järnkaminerna Stockholm