Inför matchen mot Göteborg hemma hade Djurgården Fotboll efter samråd med Ultra Caos Stockholm och Järnkaminerna genom avspärrningar tagit bort möjligheten att röra sig från klacken till andra sektioner på arenan. En aktiv och medveten handling mot ett beteende som hämmat Sofialäktarens förutsättningar att bedriva den klackverksamhet som vi strävar efter i match efter match – nämligen att ge Djurgår’n maximalt stöd med en välfylld ståplats!

Orsaken till avspärrningarna är att vi under den förra säsongen, men även säsonger innan det, kunnat iaktta hur supportrar med klackbiljetter valt att spendera en viss del av matcherna på ståplats, för att sedan gå till andra sektioner på arenan. Medan andra helt sonika gått och satt sig på sittplats på en gång.

Till att börja med så anser vi att det är helt oacceptabelt att köpa en biljett vars pris är reducerat av den enkla anledningen att du ska bidra till inramningen om du införskaffat den, för att sedan nyttja andra platser på arenan och således lämna en tom plats efter dig på Sofialäktaren. Vi kan bara spekulera i anledningarna till varför man väljer att göra så. Om det är bekvämlighet eller rent snyltande på föreningen i våra hjärtan är dock ovidkommande – det är ett beteende som ska bort.

Till det positiva så kan vi se hur avspärrningarna bidrog till att Sofialäktaren var välfylld, trots att det var lika många biljetter ute i Djurgårdares händer som många matcher förra säsongen då bortfallet var iögonfallande stort till och från.

Vi står helt och hållet bakom Djurgården Fotbolls beslut att spärra av klacken mot andra sektioner, och hoppas att detta bidrar till att alla som väljer att köpa en klackbiljett gör det av rätt anledningar. En välfylld och stor klack i varje hemmamatch är den viktigaste faktorn för att kunna ge Djurgår’n ett rättmätigt stöd på läktaren, och det förenklar även för tifoverksamheten när det kommer till att planera och arrangera koreografier.

Vi ses på Sofialäktaren igen den 25 april mot Norrköping.

För en fullsatt ståplatsläktare!