I dag för 15 år sedan grundades Ultra Caos Stockholm. Det var inför cupderbyt mot Gnaget på Stockholms Stadion den 2 oktober 2003 som några killar under väldigt informella omständigheter bestämde sig för att det behövdes en renodlad ultrasgrupp på Djurgårn’s läktare.

Sedan dess har vägen dit där vi står i dag knappast varit spikrak.  Men när vi tittar tillbaka på vad vi har åstadkommit kan vi konstatera att det som i början var några unga killars motstridiga idéer om att ta in ultrasverksamhet på Djurgårdsläktaren nu är ett mer än självklart inslag i vår supporterkultur.

I 15 år har vi uttryckt vår passion för Djurgårdens IF, framför allt för det som sker på läktaren genom att leverera ett kompromisslöst stöd, med konstant sång, skapande av flaggor, banderoller, tifon och pyroarrangemang. Vi har även engagerat oss starkt i frågor som rör hela föreningen och dess verksamhet, föreningsdemokratin, samt krigat för supporterkulturens och fotbollens grundpelare i stort genom att aldrig rucka på våra ideal.

Utöver detta så har vi numera en ständig souvenirförsäljning med tydlig prägel på Djurgårdens matcher för att stärka identiteten och gemenskapen kring och på Sofialäktaren. Emellanåt anordnar vi även samlingar där Djurgårdare kan hänga innan match. I takt med att gruppen växt i antal så har vi axlat ett större och större ansvar för att vara en drivande kraft i hela DIF:s supporterkultur.

Vi har genom vår mentalitet banat väg för nya generationers brinnande intresse för DIF och det är något vi hoppas kunna fortsätta med i många år framöver.

Den 31 oktober i Djurgårdens hemmamatch mot IFK Göteborg kommer vi att fira 15 år på läktaren och det är något vi vill dela med alla Djurgårdare som någonsin brunnit för vår supporterkultur. Vi uppmanar till att fylla Sofialäktaren till bredden. Tillsammans visar vi stolt upp alla ingredienser av vår supporterkultur, med ett extra fokus på ultraskulturens vara och framtid på vår läktare!

Länge leve ultraskulturen, länge leve UCS!

Ultra Caos Stockholm