En speciell säsong närmar sig sitt slutskede för Djurgår’n. Vi alla känner både det ena och det andra över det faktum att vi på nytt har tvingats genomlida ett år utan en derbyseger. Det är något vi blivit lovande, det är något som speciellt vi läktarkrigare har förtjänat. Men det blev inte så och för tillfället har vi inget mer att tillägga kring det.

Istället väljer vi nu att fokusera på att Djurgår’n med fem omgångar kvar av Allsvenskan ligger på en andraplats i tabellen och våra chanser till att ta en efterlängtad Europaplats ser goda ut. Europa – dit en hel generation av Djurgårdare som missade äventyren då det senast begav sig har blickat med stora ögon mot i många år. Dit en generation som var med förra vändan längtat tillbaka till.

Nu ligger bollen på straffpunkten och det enda som gäller är att spelare, ledning, supportrar och alla kring Djurgårdens IF drar åt samma håll. Vi ska tillsammans plocka en Europaplacering.

För oss supportrar innebär detta fullt stöd på läktaren i de avslutande matcherna. Vi har tre bortamatcher kvar, samt två hemmamatcher. Vi uppmanar alla kategorier av Djurgårdsfamiljen att resa till Sundsvall på söndag till att börja med. Vi anammar klyschan “en match i taget” och ser gärna att våra medsupportrar gör detsamma. Vi ska skicka grymma följen till alla avslutande bortamatcher – ALLA! Och vi ska fylla Sofialäktaren i de två sista hemmamatcherna.

Så, om du inte redan har gjort det, ta en titt på vårt spelschema och frigör din kalender till förmån för Djurgår’n. Notera att alla resterande matcher är på söndagar.

• 1/10, 15:00 – Sundsvall – DIF
• 15/10, 17:30 – Sirius – DIF
• 22/10, 17:30 – DIF – Häcken
• 29/10, 17:30 – DIF – Jönköpings Södra
• 5/11, 15:00 – Kalmar – DIF

Nu mobiliserar vi i Europajakten!

59ab2c9c618f3d7f366fec368a8fd9fb