Besvikelse, uppgivenhet, ilska. Känslorna runt derbyna de senaste åren känner nog alla Djurgårdare igen.

Men det finns en känsla som alltid är starkare än de andra: Stoltheten över allt vi supportrar gjort och kommer göra tillsammans.

Vi har stått enade när det blåst som värst. När spelare eller tränare flyttar eller slutar är vi de som står kvar och ser till att den här föreningen fortsätter leva. Djurgårdens IF är dess supportrar.

Den historia och kultur som vi supportrar delar med varandra är alltid värd att fira.

Därför ska vi göra derbyt mot Gnaget den 27 augusti på Friends Arena till en manifestation för vår egen skull, ingen annans. För oss som lever och andas Djurgårdens IF och kommer att göra det tills vi dör.

Inför matchen utlyser vi Supportrarnas halvlek. När arenan öppnar klockan 13.30 börjar derbyt för oss – med fyllda läktare, galet drag och en uppvisning i vår supporterkultur. Vi kör stenhårt i 45 minuter – vår halvlek. Senare fortsätter vi med att försöka göra vad vi kan under matchen för att ta hem en seger på planen. Vi supportrar viker aldrig ner oss.

Söndagen den 27 augusti ska bli en påminnelse för alla om vilka Djurgårdens IF är.

För varandra.

För vår passion.

VIKTIG INFO:

•Samling i Vasaparken från tidigt
•Håll utkik på jarnkaminerna.se för info om gemensam avfärd från Vasaparken till Friends Arena.
•Alla på arenan direkt när den öppnar 13.30. Inga ursäkter!
•Vi håller igång i 45 minuter följt av en kort paus innan matchstart 15.00.
•Vi ska visa att Djurgårdsfamiljen är en enda stor enhet – ta därför på din matchtröja och bär den med stolthet över vilka VI är!