Igår kom beskedet att DIF har sparkat en tränare och anställt en ny. En välkommen nyhet i supporterleden. Nu får vi egentligen chansen till en slags nystart. Men en nystart innebär inte bara lättnad och en möjlighet att pusta ut, utan det ställer även krav på oss.

Ska nystarten bli som vi alla drömmer om måste vi bidra på bästa möjliga sätt.

På måndag gästar IFK Göteborg Stockholmsarenan. Förutom att det som vanligt är en av säsongens viktigaste matcher, gäller det alltså att vi gör vårt yttersta för att skapa den nytändningen som vår förening är i behov av. Full uppslutning på Sofialäktaren och en inställning värdig de blåa ränderna är det som gäller.

Låt oss för ett ögonblick blicka bakåt. För tre år sedan hade en annan tränare precis avgått efter en värdelös inledning på säsongen. Matchen efter avgången kom Malmö FF på besök till Stockholm. Vi vände och vann. Den euforin är svår att beskriva i ord, den beskrivs bättre med minnet av det stålräcke som kraftigt böjdes efter sista målraset i klacken. Alla som då stod på Sofialäktaren vet vad en nytändning kan göra för en förening.

Det är med sådana minnesbilder som vi kliver in på läktaren på måndag. Det är den känslan som alla ska bära med sig.

Supportermässigt har vi hittills gjort en mycket bra säsong. Kontinuerligt stora bortaföljen, enorma tifon och en supporterkärna som allt ger allt är saker som kanske glöms bort när det sportsliga blir till misär. Men på måndag lyfter vi fram allt detta.

Vi vill även uppmana alla att på söndag samlas 10.30 på Kaknäs för att under träningen välkomna den nya tränaren och skapa en positiv känsla inför matchen dagen efter.

För på måndagen ska Sofialäktaren gunga och låta. Så kraftigt att vi glömmer den senaste tiden, blåser bort Göteborg och banar väg för den efterlängtade nytändningen. Då visar vi vår nya tränare Mark Dempsey vad Djurgårdens IF handlar om.

Fyll Sofia!