Derbyn är inga vanliga matcher. Tvärtom. Det vet alla om. Det är matcherna som betyder allra mest och som gör ondast att förlora. Derbyn känns i hela kroppen, i varje liten del och genomsyrar allt för oss supportrar. Det är vi övertygade om att hela Djurgårdsfamiljen kan skriva under på.

De senaste årens derbyfacit är något som skadar Djurgårdens IF otroligt mycket. Det påverkar allt och alla negativt. Från Sofialäktaren till spelarna, från Slakthuskurvan till styrelsen, från Apberget till sittplats.

13 derbyn utan vinst gör ont i varje del av vår vackra förening.

Alla har olika sätt att ta ut sin frustration över denna mörka trend. Det har vi förståelse för. Men vi tror samtidigt att det är viktigt att tillsammans göra något. Dels som en markering, men framförallt för varandra och vår stolthet. För alla oräkneliga timmar och passion som vi lägger ner på vårt Djurgårn’. Det finns en styrka i skölden som står emot allt. Det är vi övertygade om. Och det måste vi tillsammans visa.

Därför uppmanar vi alla supportrar att stanna bakom läktarna under de första 13 minuterna på torsdag i matchen mot Kalmar. För att visa hur mycket derbyn betyder för oss som förening. Efter de första 13 minuterna går vi tillsammans in på läktarna och gör det vi alla älskar. Då ger vi allt vi har för vårt lag. Genom detta visar alla att 13 derbyn utan vinst är ovärdigt för Djurgårdens IF.

Järnkaminerna

Ultra Caos Stockholm

DFG Sthlm