På lördag startar fotbollen igen när Djurgårdens IF tar emot norska Brann i den första och enda träningsmatchen under denna försäsong. Vi ser med stor längtan fram emot att välkomna de regerande svenska mästarna till en ny säsong.

Av uppkommen anledning har vi dock en viktig uppmaning som vi vill kommunicera ut till hela Djurgårdsfamiljen. Bakgrunden att dryckesleverantören Spendrups, som levererar all dryck till barerna och kioskerna på arenan, blivit huvudpartner till våra grönvita antagonister.

Det spelar ingen roll hur avtalet ser ut, vi väljer att konstatera att den nuvarande lösningen gällande dryckesförsäljning på Djurgårdens arrangemang i fotboll och hockey är ohållbar och oacceptabel. Vi vill inte vara med och bidra till stora intäkter för en rivals sponsor samtidigt som intäkterna tillbaka till DIF från försäljningen är väldigt låga.

Vi uppmanar alla Djurgårdare att helt och hållet bojkotta all dryck i kiosker och barer, fram till dess att alla inblandade parter har hittat en lösning som gynnar Djurgårdens IF.

Vi vill poängtera att vi har en god dialog med ansvariga hos DIF i frågan, en dialog som nu kommer att intensifieras.

Detta innebär att Avspark Sofialäktaren, som vi av tradition anordnar på Vintermatchen, kommer att flyttas till Slaktkyrkan. Från klockan 12.00 drar vi igång musiken och Djurgårdshänget. Håll utkik inför helgen för mer info om samlingen.

Stöd DIF på plats!

Ultra Caos Stockholm
Järnkaminerna Stockholm