På grund av det åtal som väckts mot en person ur spelartruppen har vi tyvärr påmints om hur sexuellt våld mot kvinnor existerar överallt i samhället, även i vår närhet.

För oss råder det inget tvivel om att DIF:s värdegrund är sund och att den också praktiskt präglar verksamheten. Därutöver tycker vi att man agerat korrekt och gjort det man kunnat när händelsen uppdagades. I detta ingår att underkasta sig rättsprocessen och invänta dom. Även om vi inte står ansvarslösa inför värderingar och beteenden internt kan handlingen i sig förstås inte lastas oss som förening, utan enbart individen själv. Trots detta har händelsen väckt en vilja att kunna agera från supporterhåll, oaktat rättsligt utfall.

Alla intäkter från vår souvenirförsäljning i morgondagens hemmamatch mot Shamrock kommer därför att gå till organisationen Storasyster, som både bedriver stödverksamhet och ett förebyggande arbete mot sexuellt våld. För dig som inte vill köpa en souvenir kommer vi även att ha nummer och QR-kod uppe för att swisha direkt. Detta kommer även att sitta kvar framgent, och det går förstås att swisha redan nu på 900 67 92 och märka med ”Gåva”.

Låt oss medge att initiativet helst inte skulle komma genom att vi agerar reaktivt, men vi vill inte låta det hindra oss från att agera alls. Istället vill vi försöka likrikta alla känslor kring händelsen till något som stöttar de som drabbas allra närmast av dessa genomvidriga sexualbrott.

Vi ses på torsdag!