Från Stockholms Stadions fondläktare, vidare till samma borgs träbänkar på Sofialäktaren och till läktaren under samma namn på Stockholmsarenans betong. Ståplats har funnits i över fyra decennier inom Djurgår’n.

En liten klack tog sina första stapplande steg med simpla ramsor och sydda flaggor i enkla mönster på 70-talet. Klacken växte, supporterkulturen förändrades såväl ljudligt som visuellt. Två-tre ramsor blev till hela sånglexikon. Melodisk inspiration har hämtats från världens alla hörn. Småflaggor blev till stora koreografier.

Klädstilar har kommit och gått. Umbrojackor och baggiejeans blev rutiga kepsar och vita trainers, skjortor har blivit ultrashoodies och till slut har vi landat i en salig blandning av gammalt och nytt.

Generationer av Djurgårdare från olika delar av Stockholm, med olika uppväxter och livsöden, har levt ut sina känslor på ståplats. Tillsammans har vi med åren skapat en naturlig plats där genuin kärlek för Djurgårdens IF får leva och frodas. Vi har skapat oss en frizon för brinnande passion, där ingen annan än vi själva bestämmer hur den tar sig uttryck.

År 2017 går vi in på vårt femte år på Stockholmsarenan, med Sofialäktaren som motorn för stämningen som skapas på Djurgårdens matcher. Vi vet att vi har en potential som vi ännu inte uppnått. Det finns en kostym att växa i och nu är det dags att ta ansvar för vår framtid. Det är dags att växa oss större, göra trädstammen stabilare och ge oss själva möjligheten att utvecklas i den riktning vi vill.

Vill du vara en del av nästa steg i utvecklingen av vår ståplats?
Då ska du köpa säsongskort på Sofialäktaren 2017.  Och gör det redan nu:
difbiljetter.se/2017

För evigt ståplats!

Ultra Caos Stockholm
Järnkaminerna Stockholm
Sofialäktaren